Sivut

tiistai 25. joulukuuta 2012

Kohta se taas alkaa

Vaikka joulukinkut eivät ole ehtineet mahassa vielä sulaa, pärähti postilaatikkoon Kunto Plussan uutiskirje otsikolla "Eroon vatsamakkaroista vuonna 2013". Eivät näköjään turhaan anna armoa, vaan iskevät, kun ihminen on heikoimmillaan. Vielä mahat täynnä potien huonoa omatuntoa kaikesta siitä ylensyönnistä, suklaan mättämisestä ja tösrmöttelystä.

Not.

Tämän blogin lukijakunnalla ei ehkä ole tätä ongelmaa sen enempää kuin minullakaan, mutta en koskaan ole kuulunut niihin, jotka vannovat uuden vuoden tienoilla alkavansa elää paremmin ja juoda vähemmän - ainakin ekat kolme viikkoa. Kuitenkin hellyyttävän yleistä on se, että tammi-helmikuussa kuntosalit ovat pullollaan sohvalta nousseita ihmisiä lunastamassa uudenvuodenlupauksiaan, mutta joita ei hetken päästä enää näy. (Itsehän en tästä tiedä, kun en käy salilla, mutta kaverit on kertoneet.) Toki on loistavaa, että ihmiset edes yrittävät saada itsensä liikkeelle, mutta ilmeisen harmillisesti se into osalla laantuu, mitä pidemmälle kevättä eletään. Tai mistäs mä tiedän, voihan se olla että nämä entiset lusmut siirtyvät lenkkipoluille ja futiskentille.

Toisaalta itse en tunnista itseäni ehkä sen vuoksi, etten myönnä koskaan harrastaneeni liikuntaa (vain) alkuvuodesta ja lopettaneeni sitä siihen. Syön tukuttain paskaa myös ihan tasapuolisesti ympäri vuotta, joten mun suklaankulutuksessa ei näy mitään varsinaista piikkiä joulun aikaan. Itseasiassa tänä jouluna en syönyt yhden yhtä suklaakonvehtia, how sad is that! Myöskään pikkujouluja mulla ei tänä vuonna juuri ollut riesana, joten alkoholiakin tuli joulukuussa nautittua suhteellisen maltillisesti.

Vaikka itse liikun tällä hetkellä ihan mukavasti ainakin toisinaan, tunnen itseni silti löysäksi laiskiaiseksi, jolla ei ole itsekuria nimeksikään. Mun ruokailutottumukset joutaisivat täysremonttiin ja alkoholiakin tulee käytettyä joskus vähän turhan rankalla kädellä. Ehkä mun kannattaisikin kokeilla jotain uudenvuodenlupauksen tyyppistä sopparia, joka sais mut kiinnittämään huomiota mun elämäni epäkohtiin edes hetkeksi. Ehkä mun pitäisi siirtyä muutamaksi viikoksi ihan tietoisesti terveellisempään ruokavalioon, ostaa alennusmyynneistä uudet lenkkarit, hankkia kymppikortti uimahalliin ja alkaa käydä salilla? Ruveta puhumaan tipattomasta tammikuusta ja mennä kaverin kanssa pubin sijasta keilaamaan tai pelaamaan sulkapalloa. Aloittaa uusi harrastus. Tupakoinnin mä lopetin jo runsas vuosi sitten ja jos totaalikielto sen suhteen on entisellä ketjusauhuttelijalla aukottomasti pitänyt, en näe syytä, etteivätkö muutkin "lakot" voisi toimia. Ainakin sen kolme viikkoa.

Uudenvuoden lupauksia suunnittelemaan siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti